Raskausajan helpot
ja herkulliset
välipalat

Närästys ja mahahapon takaisinvirtaus ovat yleisiä ongelmia raskauden aikana.**

Tämä johtuu hormonaalisista muutoksista ja mahalaukkuun kohdistuvasta kohdun aiheuttamasta paineesta. Paine voi työntää mahahappoa takaisin ruokatorveen ja aiheuttaa närästystä.

Onneksi Rennie-valmistetta voi käyttää raskauden aikana oireiden lievittämiseen. Tilanteen helpottamiseksi voi myös kokeilla muita keinoja.

Yleensä on paras välttää happopitoisia ruoka-aineita, kuten sitrushedelmiä ja -mehuja sekä kahvia. Muita mahdollisesti vältettäviä ruokia ovat rasvaiset ja mausteiset ruoat, kuten curry.

Toinen nyrkkisääntö on rajoittaa annoskokoa ja syödä ruoka hitaasti, sillä ylensyönti on yksi iso syy närästykseen. Voit aina ottaa ruokaa lisää, jos sinulla on yhä nälkä, mutta todennäköisesti hitaasti syöty pienempi annos saa sinut tuntemaan olosi yhtä kylläiseksi.

Tämä johtuu siitä, että jos syöt liian nopeasti, ehdit syödä liikaa ennen kuin elimistö ehtii lähettämään kylläisyydentunteesta signaalin aivoihin.

Alla joitakin esimerkkejä helpoista välipaloista, jotka saavat olon kylläiseksi myös raskauden aikana.

Uuniperuna

Uuniperuna on helppo valmistaa ja erinomaista lohturuokaa.

Kokeile lisätä perunaan voin sijasta rasvatonta jogurttia tai raejuustoa ja ripottele päälle hieman persiljaa.

Avokadoa näkkileivällä

Näkkileipä voi tuntua tylsältä, mutta jos lisäät sen päälle hieman soseutettua avokadoa, siitä tulee herkullinen ja ravinteikas välipala..

Kananmuna

Munankeltuainen sisältää D-vitamiinia, joka edistää kalsiumin imeytymistä. Voit valita joko munakokkelin tai keitetyn munan, mutta muista kypsentää kiinteäksi sekä valkuainen että keltuainen salmonellariskin välttämiseksi.

Murot marjojen kera

Kotikonstit närätyksen välttämiseksi: murojen syönti

Muroista voi valita vähärasvaisen ja vähän sokeria sisältävän vaihtoehdon, ja tähän terveelliseen välipalaan voi lisätä maitoa ja luomumarjoja tai omenapaloja.

Vältä muroja, joihin on lisätty sokeria, sillä se heikentää välipalan terveyshyötyjä.

Vaikka raskausaikana on vääjäämättä rajoituksia siinä, mitä voi ja mitä ei voi syödä, on silti paljon terveellisiä ja helppoja välipaloja, jotka auttavat pitämään olon kylläisenä aterioiden välillä!

Oireet

Lue mitkä ruoat aiheuttavat närästystä, jotta osaat välttää niitä.

Närästys

Närästys on rintalastan alla tuntuvaa polttelua, jonka aiheuttaa mahan happaman sisällön nousu ruokatorveen.

Miehellä närästyksen aiheuttama polttava tunne rinnassa.

Refluksi (mahahapon takaisinvirtaus)

Refluksi (mahahapon takaisinvirtaus) tarkoittaa mahan sisällön nousua ruokatorveen.

Pyri välttämään närästystä aiheuttavia ruokia.

Ruoansulatusvaivat

Ruoansulatusvaivat voivat aiheuttaa vatsan alueen kipua tai epämukavaa oloa, joka johtuu lisääntyneestä herkkyydestä mahahapoille tai mahalaukun venymisestä.

Raskaana oleva nainen punaisessa mekossa pitelee raskausvatsaansa

Raskaudenaikainen närästys

Närästys on erittäin yleinen vaiva raskausaikana ja etenkin viimeisellä kolmanneksella.**

Katso
Tuotteet

Rennie Peppermint on nopea ja tehokas apu närästykseen ja ruoansulatusvaivoihin liittyviin oireisiin.

Rennie Peppermint

Antasidit neutraloivat liiallisia mahahappoja muuttaen ne nopeasti vedeksi ja muiksi luonnon aineiksi. Piparmintun makuiset Rennie Peppermint -imeskelytabletit tarjoavat nopean ja tehokkaan avun närästykseen ja ruoansulatusvaivoihin.

Rennie Spearmint on nopea ja tehokas apu närästykseen ja ruoansulatusvaivoihin liittyviin oireisiin

Rennie Spearmint

Antasidit neutraloivat liiallisia mahahappoja muuttaen ne nopeasti vedeksi ja muiksi luonnon aineiksi. Rennie Spearmint -imeskelytabletit tarjoavat nopean ja tehokkaan avun närästykseen ja ruoansulatusvaivoihin.

Rennie Orange on nopea ja tehokas apu närästykseen ja ruoansulatusvaivoihin liittyviin oireisiin

Rennie Orange

Antasidit neutraloivat liiallisia mahahappoja muuttaen ne nopeasti vedeksi ja muiksi luonnon aineiksi. Appelsiinin makuiset Rennie Orange -imeskelytabletit tarjoavat nopean ja tehokkaan avun närästykseen ja ruoansulatusvaivoihin.

Rennie Lakrtisi on nopea ja tehokas apu närästykseen ja ruoansulatusvaivoihin liittyviin oireisiin

Rennie Lakritsi

Antasidit neutraloivat liiallisia mahahappoja muuttaen ne nopeasti vedeksi ja muiksi luonnon aineiksi. Rennie Lakritsi -imeskelytabletit tarjoavat nopean ja tehokkaan avun närästykseen ja ruoansulatusvaivoihin.