Närästyksen hoito ja
oireiden
helpottaminen

Rennie helpottaa närätyksen oireita nopeasti.

Rennie on nopeavaikutteinen ja tehokas apu närästykseen ja ruoansulatusvaivoihin. Kun närästys iskee, Rennie lievittää nopeasti epämukavaa oloa.

Rennie vaikuttaa suoraan ongelman aiheuttajaan eli mahahappoon ja auttaa ehkäisemään mahan happaman sisällön takaisinvirtausta ruokatorveen. Rennie-tabletin vaikutus alkaa nopeasti mahalaukussa, eikä vaikutus riipu valmisteen imeytymisestä verenkiertoon.

Rennie sisältää kahta happoja neutraloivaa ainetta eli kalsium- ja magnesiumkarbonaattia, jotka vaikuttavat nopeasti muuttaen liiallisia mahahappoja vedeksi ja luonnollisiksi aineiksi. Rennie-valmistetta voi ottaa päivällä tai yöllä lievittämään nopeasti närästystä ja ruoansulatusvaivoja.

Lisätietoa Rennie-valmisteista.

Miten närästystä
voi ehkäistä?

Tilapäinen närästys on yleinen vaiva. Tässä joitakin vinkkejä oireiden nopeaan lievitykseen:

  • Älä asetu makuulle kolmeen tuntiin ruokailun jälkeen, sillä mahahapon tuotanto on silloin suurimmillaan. Pystyasennossa painovoima auttaa pitämään mahan sisällön sille kuuluvassa paikassa.
  • Jos närästys pahenee liikunnan jälkeen, pyri juomaan mahdollisimman paljon vettä, sillä se edistää nestetasapainoa ja ruoansulatusta. Odota vähintään kaksi tuntia ruokailun jälkeen ennen kuin harrastat liikuntaa.
  • Älä käytä tiukkoja vaatteita, jotka puristavat etenkin vyötärön seutua, sillä ne voivat painaa mahalaukkua ja laukaista närästysoireet.
  • Rasvaiset ruoat voivat aiheuttaa närästystä, joten pyri syömään vähärasvaista lihaa. Pienemmät ateriakoot voivat myös ehkäistä oireiden syntymistä. Greippien, appelsiinien, tomaattien, etikan ja muiden happamien ruokien sekä mausteisten ruokien välttämisestä on todennäköisesti hyötyä. Myös alkoholin, kofeiinin ja poreilevien juomien (etenkin kolajuomien) tiedetään aiheuttavan närästystä.
  • Närästyksen syyt ja oireet vaihtelevat eri henkilöillä. Saattaa olla hyvä idea pitää oirepäiväkirjaa, jonka avulla voi tunnistaa, mitkä tekijät laukaisevat oireilun.

Vinkkejä yöllisten ruoansulatusvaivojen hoitoon:

  • Pään kohottaminen korkeammalle nukkuessa voi lievittää närästystä. Tämä asento auttaa ehkäisemään mahahapon nousua ruokatorveen.
  • Kokeile eri yrttiteelaatuja – inkivääri, kamomilla ja voikukka voivat auttaa rauhoittamaan vatsaa.
  • Mieti, mitä syöt ja juot ennen nukkumaanmenoa – alkoholi saattaa höllentää ruokatorven sulkijalihasta, mikä aiheuttaa refluksia eli mahahapon takaisinvirtausta. Pyri välttämään rasvaisia ruokia, kofeiinia ja poreilevia juomia illalla.
  • Stressi saattaa lisätä mahahapon tuotantoa ja närästyksen oireita. Pyri rentoutumaan päivän kiireistä illalla vaikka lämpimässä kylvyssä tai lukemalla hyvää kirjaa. Sammuta kaikki elektroniset laitteet vähintään tunti ennen nukkumaanmenoa, sillä altistuminen siniselle valolle voi estää nukahtamishormoniksi kutsutun melatoniinin tuotantoa.

Haluatko lisätietoa närästyksestä? Lue lisää närästyksen oireista ja syistä.

Närästyksen aiheuttajat
ja oireet >

Katso
Tuotteet

Rennie Peppermint on nopea ja tehokas apu närästykseen ja ruoansulatusvaivoihin liittyviin oireisiin.

Rennie Peppermint

Antasidit neutraloivat liiallisia mahahappoja muuttaen ne nopeasti vedeksi ja muiksi luonnon aineiksi. Piparmintun makuiset Rennie Peppermint -imeskelytabletit tarjoavat nopean ja tehokkaan avun närästykseen ja ruoansulatusvaivoihin.

Rennie Spearmint on nopea ja tehokas apu närästykseen ja ruoansulatusvaivoihin liittyviin oireisiin

Rennie Spearmint

Antasidit neutraloivat liiallisia mahahappoja muuttaen ne nopeasti vedeksi ja muiksi luonnon aineiksi. Rennie Spearmint -imeskelytabletit tarjoavat nopean ja tehokkaan avun närästykseen ja ruoansulatusvaivoihin.

Rennie Orange on nopea ja tehokas apu närästykseen ja ruoansulatusvaivoihin liittyviin oireisiin

Rennie Orange

Antasidit neutraloivat liiallisia mahahappoja muuttaen ne nopeasti vedeksi ja muiksi luonnon aineiksi. Appelsiinin makuiset Rennie Orange -imeskelytabletit tarjoavat nopean ja tehokkaan avun närästykseen ja ruoansulatusvaivoihin.

Rennie Lakrtisi on nopea ja tehokas apu närästykseen ja ruoansulatusvaivoihin liittyviin oireisiin

Rennie Lakritsi

Antasidit neutraloivat liiallisia mahahappoja muuttaen ne nopeasti vedeksi ja muiksi luonnon aineiksi. Rennie Lakritsi -imeskelytabletit tarjoavat nopean ja tehokkaan avun närästykseen ja ruoansulatusvaivoihin.