Eroon närästyksestä
yksinkertaisilla
ruokamuutoksilla

Närästys on hyvin yleinen oire, enemmän kuin joka kymmenes ihminen kokee sitä viikoittain.****

Närästys on rintalastan alla tuntuvaa polttelua, jonka aiheuttaa mahan happaman sisällön nousu ruokatorveen.

Närästysoireet voivat vaihdella, ja niihin kuuluvat esimerkiksi polttava kivuntunne rinnassa ja nielussa maistuva hapan neste.**** Närästystä esiintyy tyypillisesti etenkin runsaan aterian jälkeen ja makuulla.

Alla on joitakin tavallisimpia närästystä aiheuttavia ruokia. Lisäksi ehdotetaan korvaavia vaihtoehtoja, joita voi kokeilla, jos epäilee närästyksen johtuvan tietystä ruoasta:

Närästyksen aiheuttaja: Mausteinen ruoka*****

Vaihtoehto: Vaikka monet suosivat mausteisia ruokia, ne voivat aiheuttaa ongelmia, jos sinulla on närästystä.

Monet nauttivat curryn ja muiden mausteisten ruokien sekä cayennepippurin, muskotin ja kanelin kaltaisten mausteiden tuomasta tulisuudesta ruoan maussa. Ruoan ei kuitenkaan tarvitse olla tylsää ja mautonta, vaikka kärsisitkin närästyksestä.

Kokeile mausteiden sijasta yrttejä, kuten basilikaa, oreganoa, timjamia ja inkivääriä, jotka antavat ruokaan makua mutta eivät aiheuta samalla tavalla närästystä kuin mausteinen ruoka.

Sitrushedelmiä, jotka kuuluvat närästyksen tavallisimpiin aiheuttajiin

Närästyksen aiheuttaja: Sitrushedelmät ja hiilihappopitoiset juomat****, *****

Vaihtoehto: Sitrushedelmät ja hiilihappopitoiset juomat kuuluvat myös närästyksen tavallisimpiin aiheuttajiin.

Hiilihappopitoisten juomien korvaaminen pelkällä vedellä tai vahvasti laimennetulla hedelmäjuomalla saattaa auttaa ehkäisemään närästystä.

Hedelmistä esimerkiksi päärynä ja banaani voivat olla erinomainen vaihtoehto sitrushedelmien sijaan.

Närästyksen aiheuttaja: Valkosipuli ja sipuli****, *****

Vaihtoehto: Monelle herkkusuulle pelkkä ajatus ruoanlaitosta ilman valkosipulia tai sipulia on täysin käsittämätön – eikä niitä tarvitse onneksi jättääkään kokonaan pois.

Kaupoista löytyy sekä valkosipulia että sipulia kuivatussa muodossa. Kuivattuna ne antavat ruoalle tuoreisiin sipuleihin verrattavan maun mutta eivät sisällä samaa happamuutta, joka voi laukaista närästysoireilun..

Närästyksen aiheuttaja: Paistettu ruoka****

Vaihtoehto: Rasvassa paistettu ruoka on yleinen närästyksen aiheuttaja. Onneksi tälle on monia helposti toteutettavia vaihtoehtoja.

Närästysriskiä voi pienentää yksinkertaisilla ja terveellisillä ruoanlaittotavoilla, kuten kypsennys uunissa tai grillissä tai ruoan haudutus. Joten seuraavan kerran kun aiot ottaa paistinpannun käyttöön, mieti vaihtoehtoisia ruoan kypsennystapoja.

Rasvaiset ruoat voivat hidastaa mahalaukun tyhjenemistä ja lisätä näin närästysriskiä (mahalaukun takaisinvirtausta). Vaihtoehtoisesti kannattaa kokeilla ruoan kypsentämistä uunissa tai grillissä tai hauduttamista.

Jos närästystä kuitenkin ilmaantuu, Rennie auttaa lievittämään oireita. Rennie on nopeavaikutteinen ja tehokas apu närästykseen ja ruoansulatusvaivoihin. Kun närästys iskee, Rennie lievittää nopeasti epämukavaa oloa.

Rennie sisältää kahta happoja neutraloivaa ainetta eli kalsium- ja magnesiumkarbonaattia, jotka vaikuttavat nopeasti muuttaen liiallisia mahahappoja vedeksi ja muiksi luonnollisiksi aineiksi.

Oireet

Lue mitkä ruoat aiheuttavat närästystä, jotta osaat välttää niitä.

Närästys

Närästys on rintalastan alla tuntuvaa polttelua, jonka aiheuttaa mahan happaman sisällön nousu ruokatorveen.

Miehellä närästyksen aiheuttama polttava tunne rinnassa.

Refluksi (mahahapon takaisinvirtaus)

Refluksi (mahahapon takaisinvirtaus) tarkoittaa mahan sisällön nousua ruokatorveen.

Pyri välttämään närästystä aiheuttavia ruokia.

Ruoansulatusvaivat

Ruoansulatusvaivat voivat aiheuttaa vatsan alueen kipua tai epämukavaa oloa, joka johtuu lisääntyneestä herkkyydestä mahahapoille tai mahalaukun venymisestä.

Raskaana oleva nainen punaisessa mekossa pitelee raskausvatsaansa

Raskaudenaikainen närästys

Närästys on erittäin yleinen vaiva raskausaikana ja etenkin viimeisellä kolmanneksella.**

Katso
Tuotteet

Rennie Peppermint on nopea ja tehokas apu närästykseen ja ruoansulatusvaivoihin liittyviin oireisiin.

Rennie Peppermint

Antasidit neutraloivat liiallisia mahahappoja muuttaen ne nopeasti vedeksi ja muiksi luonnon aineiksi. Piparmintun makuiset Rennie Peppermint -imeskelytabletit tarjoavat nopean ja tehokkaan avun närästykseen ja ruoansulatusvaivoihin.

Rennie Spearmint on nopea ja tehokas apu närästykseen ja ruoansulatusvaivoihin liittyviin oireisiin

Rennie Spearmint

Antasidit neutraloivat liiallisia mahahappoja muuttaen ne nopeasti vedeksi ja muiksi luonnon aineiksi. Rennie Spearmint -imeskelytabletit tarjoavat nopean ja tehokkaan avun närästykseen ja ruoansulatusvaivoihin.

Rennie Orange on nopea ja tehokas apu närästykseen ja ruoansulatusvaivoihin liittyviin oireisiin

Rennie Orange

Antasidit neutraloivat liiallisia mahahappoja muuttaen ne nopeasti vedeksi ja muiksi luonnon aineiksi. Appelsiinin makuiset Rennie Orange -imeskelytabletit tarjoavat nopean ja tehokkaan avun närästykseen ja ruoansulatusvaivoihin.

Rennie Lakrtisi on nopea ja tehokas apu närästykseen ja ruoansulatusvaivoihin liittyviin oireisiin

Rennie Lakritsi

Antasidit neutraloivat liiallisia mahahappoja muuttaen ne nopeasti vedeksi ja muiksi luonnon aineiksi. Rennie Lakritsi -imeskelytabletit tarjoavat nopean ja tehokkaan avun närästykseen ja ruoansulatusvaivoihin.