Aamiainen
mukaan:
Yksinkertaisia ja
terveellisiä ohjeita
ja ideoita


Aamiaista pidetään yleisesti päivän tärkeimpänä ateriana – mutta silti monet jättävät sen väliin, koska he laittavat mieluummin torkutuksen päälle viettääkseen vielä viisi minuuttia sängyssä.

Vaikka aamutoimista yrittäisikin selvitä ennemmin vauhdilla kuin rauhallisesti, se ei kuitenkaan tarkoita sitä, ettei aamiainen voisi olla terveellinen.

Alla on esimerkkejä parhaista aamiaisvaihtoehdoista, jotka valmistuvat käden käänteessä ja jotka voi ottaa mukaan, kun pitää kiirehtiä bussiin.

Smoothie hedelmistä ja vihanneksista

Et ole voinut olla huomaamatta, että smoothiesta on tullut erittäin suosittu, ellet sitten käytä lainkaan internetiä tai katso televisiota tai ole ollut yhteydessä muihin ihmisiin kymmeneen vuoteen.

Smoothie-annoksen valmistaminen päivän aluksi tai jopa edellisenä iltana on upea tapa aloittaa päivä terveellisesti

Nainen katsoo kelloa ja miettii miten kauan hänen närästysoireensa ovat kestäneet.

Jos sinulla on närästystä tai ruoansulatusvaivoja, älä laita smoothieen pelkästään happamia hedelmiä, kuten appelsiinia tai sitruunoita tai lisää mukaan vihanneksia esimerkiksi parsakaalia, selleriä, sieniä, ja hedelmistä banaania.”

Entä maku? Mitään sääntöjä ei ole, joten kokeile erilaisia vaihtoehtoja, kunnes löydät itsellesi sopivan! Klassisissa yhdistelmissä on mansikkaa ja banaania tai omenaa ja mangoa, mutta monet lisäävät sekaan nykyään vihreitä vihanneksia, kuten lehtikaalia ja pinaattia saadakseen lisää ravintoaineita.

Jos pidät vihreästä smoothiesta, kokeile erilaisia vihanneksia parin viikon välein. Näin smoothiesi ovat aina uudenlaisia ja houkuttelevia, etkä kyllästy niihin..

Mehujääpuikko aamiaiseksi

Odota hetki! Älä lähde vielä – kotitekoiset mehujääpuikot ovat terveellinen ja virkistävä tapa aloittaa päivä.

Tarvitset vain mehujääpuikkomuotin, jonka voit täyttää luonnonjugurtilla ja lempihedelmilläsi ja sitten laittaa pakastimeen – todella helppoa.

Mehujääpuikot ovat valmiita aamulla siihen mennessä, kun olet lähdössä.

Maapähkinävoi-bagel

Maapähkinävoi-bagelin tekeminen on helppoa – ja myös maukas tapa aloittaa päivä.

Valmista rinkeli edellisenä iltana ja jätä se muovikelmuun pakattuna jääkaappiin yön yli. Voit syödä sen työmatkalla tai työpisteeseesi päästyäsi. Bagel antaa päivällesi maukkaan ja proteiinipitoisen alun.

Kananmunamuffini

Kananmunamuffinin, joka on itse asiassa pieni munakas, voi valmistaa hyvissä ajoin etukäteen ja nauttia lämpimänä tai kylmänä.

Valmista perinteinen munakassekoitus ja lisää siihen mieleisesi terveelliset täytteet (esim. marjoja, pinaattia, manteleita, jne.). Täytä sitten muffinivuoan kolot seoksella tasaisesti. Paista ne uunissa noin 15 minuuttia 200 °C:ssa tai kunnes muffinit irtoavat vuoasta helposti. Anna niiden jäähtyä ja laita sitten jääkaappiin.

Ole luova äläkä anna "perinteisten" ajatusten aamiaisesta rajoittaa mielikuvitustasi. Kokeile ja ota selvää, mikä aamiaisvaihtoehto antaa päivällesi parhaan mahdollisen alun..

Oireet

Lue mitkä ruoat aiheuttavat närästystä, jotta osaat välttää niitä.

Närästys

Närästys on rintalastan alla tuntuvaa polttelua, jonka aiheuttaa mahan happaman sisällön nousu ruokatorveen.

Miehellä närästyksen aiheuttama polttava tunne rinnassa.

Refluksi (mahahapon takaisinvirtaus)

Refluksi (mahahapon takaisinvirtaus) tarkoittaa mahan sisällön nousua ruokatorveen.

Pyri välttämään närästystä aiheuttavia ruokia.

Ruoansulatusvaivat

Ruoansulatusvaivat voivat aiheuttaa vatsan alueen kipua tai epämukavaa oloa, joka johtuu lisääntyneestä herkkyydestä mahahapoille tai mahalaukun venymisestä

Raskaana oleva nainen punaisessa mekossa pitelee raskausvatsaansa

Raskaudenaikainen närästys

Närästys on erittäin yleinen vaiva raskausaikana ja etenkin viimeisellä kolmanneksella.**

Katso
Tuotteet

Rennie Peppermint on nopea ja tehokas apu närästykseen ja ruoansulatusvaivoihin liittyviin oireisiin.

Rennie Peppermint

Antasidit neutraloivat liiallisia mahahappoja muuttaen ne nopeasti vedeksi ja muiksi luonnon aineiksi. Piparmintun makuiset Rennie Peppermint -imeskelytabletit tarjoavat nopean ja tehokkaan avun närästykseen ja ruoansulatusvaivoihin.

Rennie Spearmint on nopea ja tehokas apu närästykseen ja ruoansulatusvaivoihin liittyviin oireisiin

Rennie Spearmint

Antasidit neutraloivat liiallisia mahahappoja muuttaen ne nopeasti vedeksi ja muiksi luonnon aineiksi. Rennie Spearmint -imeskelytabletit tarjoavat nopean ja tehokkaan avun närästykseen ja ruoansulatusvaivoihin.

Rennie Orange on nopea ja tehokas apu närästykseen ja ruoansulatusvaivoihin liittyviin oireisiin

Rennie Orange

Antasidit neutraloivat liiallisia mahahappoja muuttaen ne nopeasti vedeksi ja muiksi luonnon aineiksi. Appelsiinin makuiset Rennie Orange -imeskelytabletit tarjoavat nopean ja tehokkaan avun närästykseen ja ruoansulatusvaivoihin.

Rennie Lakrtisi on nopea ja tehokas apu närästykseen ja ruoansulatusvaivoihin liittyviin oireisiin

Rennie Lakritsi

Antasidit neutraloivat liiallisia mahahappoja muuttaen ne nopeasti vedeksi ja muiksi luonnon aineiksi. Rennie Lakritsi -imeskelytabletit tarjoavat nopean ja tehokkaan avun närästykseen ja ruoansulatusvaivoihin.