Stressi ja närästys:
Vinkkejä stressin
hallintaan

Voiko stressi ja ahdistus aihauttaa närästystä? Stressillä ja ahdituksella voi olla voimakas vaikutus närästyksen tai ruoansulatusvaivojen oireiden syntymisessä ja siksi on syytä ottaa käyttöön terveelliset keinot stressin hallintaan

Onneksi nämä uudet selviytymis- ja rentoumiskeinot eivät vaadi paljon aikaa tai rahaa, ja monia asioita voit tehdä heti omaan elämään liittyvän stressin lievittämiseksi.

Rennie-sivustolla on esitelty hyviä tapoja jännittyneisyyden lievittämiseen.

1. Yritä päästä liikkeelle

Stressaavat tilanteet voivat suurentaa hormonien, kuten kortisolin ja adrenaliinin, pitoisuutta elimistössä.

Aiempien sukupolvien kohdalla tämä reaktio oli eloonjäämismekanismi, joka auttoi ihmisiä varautumaan vaaroihin ja laukaisi "taistele tai pakene" -reaktion.

2000-luvun päivittäisessä elämässä on kuitenkin hyvin harvoja tilanteita, jotka vaatisivat tämänkaltaista fyysistä reaktiota stressiin, ja sen vuoksi ylimääräisistä stressihormoneista tulisi päästä eroon.

Tähän pääsemiseksi ei myöskään ole tarpeen juosta kilometrikaupalla tai rehkiä tuntikausia kuntosalilla. Jopa kevyt kävelylenkki voi auttaa lievittämään stressiä, kuluttamaan ylimääräistä energiaa ja pääsemään irti mieltä askarruttavista asioista.

2. Pyri nukkumaan tarpeeksi

Unenpuute voi olla monilla tärkein stressin syy.

Huolehdi hyvästä iltarutiinista ja rentoudu kunnolla ennen nukahtamista.

Pyri vapauttamaan mielesi päivän aikaan kertyneestä stressistä ennen nukkumaanmenoa rentoutumalla rauhassa vaikka lukemalla kirjaa tai vain istumalla hiljaa itseksesi. Muista kuitenkin sammuttaa puhelin ja läppäri, etteivät ne piristä sinua ja vaikeuta nukahtamista.

Pyri myös menemään nukkumaan samaan aikaan joka ilta, jotta mielesi ja kehosi sopeutuvat tuttuun iltarutiiniin, mikä helpottaa nukahtamista..

3. Vietä aikaa ystävien ja perheen kanssa

Nopein ja tehokkain tapa hallita stressiä ja asettaa elämään liittyvä stressi oikeisiin mittasuhteisiin on viettää riittävästi aikaa ystävien ja perheen parissa.

Vaikka se tarkoittaisi kevätsiivouksen tai muiden kotiaskareiden väliin jättämistä, läheisten ystävien ja perheen kanssa vietetty aika voi todella auttaa pääsemään eroon stressistä. Avoin ja rehellinen keskustelu heidän kanssaan omista huolenaiheistasi on myös avuksi.

Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että vain sinä kertoisit huolistasi. Ystävien ja perheenjäsenten ongelmien kuunteleminen ja auttaminen voi myös auttaa sinua ymmärtämään, että kaikilla on omat haasteensa hoidettavanaan.

Jos olet kuitenkin huolissasi psyykkisestä tai fyysisestä jaksamisestasi, ota yhteyttä lääkäriin, jotta saat asiantuntija-apua siihen, miten sinun tulisi menetellä..

Oireet

Lue mitkä ruoat aiheuttavat närästystä, jotta osaat välttää niitä.

Närästys

Närästys on rintalastan alla tuntuvaa polttelua, jonka aiheuttaa mahan happaman sisällön nousu ruokatorveen.

Miehellä närästyksen aiheuttama polttava tunne rinnassa.

Refluksi (mahahapon takaisinvirtaus)

Refluksi (mahahapon takaisinvirtaus) tarkoittaa mahan sisällön nousua ruokatorveen.

Pyri välttämään närästystä aiheuttavia ruokia.

Ruoansulatusvaivat

Ruoansulatusvaivat voivat aiheuttaa vatsan alueen kipua tai epämukavaa oloa, joka johtuu lisääntyneestä herkkyydestä mahahapoille tai mahalaukun venymisestä.

Raskaana oleva nainen punaisessa mekossa pitelee raskausvatsaansa

Raskaudenaikainen närästys

Närästys on erittäin yleinen vaiva raskausaikana ja etenkin viimeisellä kolmanneksella.**

Katso
Tuotteet

Rennie Peppermint on nopea ja tehokas apu närästykseen ja ruoansulatusvaivoihin liittyviin oireisiin.

Rennie Peppermint

Antasidit neutraloivat liiallisia mahahappoja muuttaen ne nopeasti vedeksi ja muiksi luonnon aineiksi. Piparmintun makuiset Rennie Peppermint -imeskelytabletit tarjoavat nopean ja tehokkaan avun närästykseen ja ruoansulatusvaivoihin.

Rennie Spearmint on nopea ja tehokas apu närästykseen ja ruoansulatusvaivoihin liittyviin oireisiin

Rennie Spearmint

Antasidit neutraloivat liiallisia mahahappoja muuttaen ne nopeasti vedeksi ja muiksi luonnon aineiksi. Rennie Spearmint -imeskelytabletit tarjoavat nopean ja tehokkaan avun närästykseen ja ruoansulatusvaivoihin.

Rennie Orange on nopea ja tehokas apu närästykseen ja ruoansulatusvaivoihin liittyviin oireisiin

Rennie Orange

Antasidit neutraloivat liiallisia mahahappoja muuttaen ne nopeasti vedeksi ja muiksi luonnon aineiksi. Appelsiinin makuiset Rennie Orange -imeskelytabletit tarjoavat nopean ja tehokkaan avun närästykseen ja ruoansulatusvaivoihin.

Rennie Lakrtisi on nopea ja tehokas apu närästykseen ja ruoansulatusvaivoihin liittyviin oireisiin

Rennie Lakritsi

Antasidit neutraloivat liiallisia mahahappoja muuttaen ne nopeasti vedeksi ja muiksi luonnon aineiksi. Rennie Lakritsi -imeskelytabletit tarjoavat nopean ja tehokkaan avun närästykseen ja ruoansulatusvaivoihin.