Raskaudenaikainen
närästys

Mikä aiheuttaa närästystä
raskausaikana?

Pariskunta miettii million raskaudenaikainen närästys alkaa.

Närästys on erittäin yleinen vaiva raskausaikana ja etenkin viimeisellä kolmanneksella. Itse asiassa jopa 85 % odottavista naisista kärsii närästyksestä joko alkuraskauden tai loppuraskauden aikana.**

Tämä johtuu siitä, että raskauden aikana elimistö tuottaa hormoneja, jotka voivat hidastaa ruoansulatusta ja aiheuttaa ruokatorven ja mahalaukun välisen sulkijalihaksen höllentymistä.

Tämän seurauksena mahahappoa saattaa virrata takaisin ruokatorveen, mikä aiheuttaa polttavan kivuntunteen rinnassa ja nielussa. Kun vauva kasvaa, myös mahalaukkuun kohdistuva paine suurenee. Paine voi pakottaa mahahapon virtaamaan takaisin ruokatorveen.

Rennie-valmisteita voi käyttää helpottamaan raskauden aikaista närästystä annostusohjeen mukaisesti.

Raskaudenaikaisen
närästyksen oireet

Raskaudenaikaisen närästyksen oireet:

 • kipu kylkiluiden takana
 • vatsanväänteet
 • polttava tunne rinnassa tai nielussa ruokailun jälkeen
 • polttava, hapan tai suolaiselta maistuva neste nielun takaosassa
 • nielemisvaikeudet

Raskaudenaikaisen närästyksen hoito

Nainen etsimässä kaupasta hedelmiä, jotka ovat sopivia närätyksestä kärsivälle

Mitä närästyksen hoitoon voi käyttää raskauden aikana?

Kaikkia Rennie-valmisteita voi käyttää raskauden aikana annostusohjeen mukaisesti. Suurinta sallittua vuorokausiannosta ei saa ylittää. Raskauden aikaisesta lääkityksestä on hyvä keskustella terveydenhoitajan tai lääkärin kanssa erityisesti silloin, jos käytössä on muuta säännöllistä lääkitystä. Rennie sisältää kahta happoja neutraloivaa ainetta eli kalsiumkarbonaattia ja magnesiumkarbonaattia. Niiden vaikutus alkaa nopeasti mahalaukussa, eikä vaikutus riipu valmisteen imeytymisestä verenkiertoon. Ne muuttavat liiallisia mahahappoja vedeksi ja muiksi luonnollisiksi aineiksi, jotka poistuvat helposti elimistöstä.

Raskauden aikaisesta lääkityksestä on hyvä keskustella terveydenhoitajan tai lääkärin kanssa erityisesti silloin, jos käytössä on muuta säännöllistä lääkitystä.

Tutustu
Rennie-tuotevalikoimaan
täällä >


Vinkkejä
närästyksen ennaltaehkäisyyn raskausaikana

Mies pitää kättä raskaana olevan naisen vatsalla

Raskausaikana närästystä voi vähentää kiinnittämällä huomiota ruokailutottumuksiin:

 • Vältä närästystä aiheuttavia ruokia.
 • Aterioiden syöminen liian nopeasti lisää närästysriskiä. Yritä rentoutua ja nauti ruoasta.
 • Kokeile viiden tai kuuden pienemmän aterian syömistä päivän aikana sen sijaan, että söisit kolme isoa ateriaa usean tunnin välein. Näin vatsa ei tule liian täyteen, eikä mahalaukku työnny ylöspäin pallean alla. Jos sinun ei ole mahdollista syödä useaa pientä ateriaa pitkin päivää, yritä syödä päivän suurin ateria lounasaikaan ja päivällinen mahdollisimman aikaisin. Näin ruoalla on runsaasti aikaa kulkea mahalaukun läpi ja mahahapon takaisinvirtauksen riski on pienempi ennen nukkumaanmenoa.
 • Koita välttää ruokailua juuri ennen nukkumaan menoa. Istu suorassa asennossa ruokailun jälkeen, sillä makuulle asettuminen voi lisätä ruoan ja mahahapon takaisinvirtausta. Vuoteen pääpuolen kohottaminen muutaman tyynyn avulla saattaa myös auttaa raskauden loppuvaiheessa.
 • Ei ole aina helppoa pysyä rauhallisena ja välttää stressiä, mutta se auttaa ruoansulatusta toimimaan hyvin.
 • Älä juo suuria määriä ruokailun yhteydessä, sillä se laimentaa ruoansulatusnesteitä ja heikentää niiden tehoa. Pidä sen sijaan kosteustasapainosta huolta juomalla vettä aterioiden välillä.
 • Vaikka noudattaisit kaikkia ohjeita närästyksen välttämiseksi raskausaikana, oireita saattaa valitettavasti silti ilmaantua. Oireilu loppuu yleensä synnytyksen jälkeen.

Lue lisää närästyksestä ja sen hoidosta.

Närästyksen aiheuttajat
ja oireet >

Katso
Tuotteet

Rennie Peppermint on nopea ja tehokas apu närästykseen ja ruoansulatusvaivoihin liittyviin oireisiin.

Rennie Peppermint

Antasidit neutraloivat liiallisia mahahappoja muuttaen ne nopeasti vedeksi ja muiksi luonnon aineiksi. Piparmintun makuiset Rennie Peppermint -imeskelytabletit tarjoavat nopean ja tehokkaan avun närästykseen ja ruoansulatusvaivoihin.

Rennie Spearmint on nopea ja tehokas apu närästykseen ja ruoansulatusvaivoihin liittyviin oireisiin

Rennie Spearmint

Antasidit neutraloivat liiallisia mahahappoja muuttaen ne nopeasti vedeksi ja muiksi luonnon aineiksi. Rennie Spearmint -imeskelytabletit tarjoavat nopean ja tehokkaan avun närästykseen ja ruoansulatusvaivoihin.

Rennie Orange on nopea ja tehokas apu närästykseen ja ruoansulatusvaivoihin liittyviin oireisiin

Rennie Orange

Antasidit neutraloivat liiallisia mahahappoja muuttaen ne nopeasti vedeksi ja muiksi luonnon aineiksi. Appelsiinin makuiset Rennie Orange -imeskelytabletit tarjoavat nopean ja tehokkaan avun närästykseen ja ruoansulatusvaivoihin.

Rennie Lakrtisi on nopea ja tehokas apu närästykseen ja ruoansulatusvaivoihin liittyviin oireisiin

Rennie Lakritsi

Antasidit neutraloivat liiallisia mahahappoja muuttaen ne nopeasti vedeksi ja muiksi luonnon aineiksi. Rennie Lakritsi -imeskelytabletit tarjoavat nopean ja tehokkaan avun närästykseen ja ruoansulatusvaivoihin.