FAQ - USEIN ESITETTYJÄ KYSYMYKSIÄ

Tutustu yleisimmin esitettyihin kysymyksiin liikahappoisuutta lievittävistä lääkkeistä eli antasideista, jotta saat parhaan mahdollisen hoidon närästykseen ja ruoansulatusvaivoihin liittyviin oireisiin.

Rennie-sivustolta löytyy paljon tietoa siitä, missä tilanteissa Rennie voi auttaa.Miten Rennie toimii?

Rennie neutraloi liiallisia mahahappoja mahalaukussa ja lievittää näin närästyksen ja ruoansulatusvaivojen aiheuttamaa epämukavaa oloa.

Sopiiko Rennie lapsille?

Kaikki Rennie-valmisteet sopivat aikuisten ja yli 12-vuotiaiden lasten käyttöön. Rennie-valmisteita ei suositella alle 12-vuotiaille lapsille.

Sisältääkö Rennie aspartaamia?

Rennie Lakritsi -imeskelytabletit sisältävät aspartaamia. Muut Rennie-valmisteet eivät sisällä aspartaamia.

Sopiiko Rennie kasvissyöjille?

Kyllä, kaikki Rennie-valmisteet sopivat kasvissyöjille.

Sopiiko Rennie vegaaneille?

Kyllä, kaikki Rennie-valmisteet sopivat vegaaneille.

Voiko Rennie-tabletteja käyttää raskauden aikana?

Kaikkia Rennie-valmisteita voi käyttää raskauden aikana annostusohjeen mukaisesti. Suurinta sallittua vuorokausiannosta ei saa ylittää. Raskauden aikaisesta lääkityksestä on hyvä keskustella terveydenhoitajan tai lääkärin kanssa erityisesti silloin,  jos käytössä on muuta säännöllistä lääkitystä.

Voiko Rennie-tabletteja käyttää imetyksen aikana?

Rennie soveltuu käytettäväksi imetyksen aikana, kunhan sitä käytetään ohjeiden mukaan.

Mistä Rennie-tabletteja voi ostaa?

Rennie-tabletteja voi ostaa apteekista ilman reseptiä. Siirry sivulle Mistä Rennie-tabletteja voi ostaa.

Sisältääkö Rennie sokeria?

Rennie-valmisteet sisältävät pienen määrän sokeria.

Sopiiko Rennie diabeetikoille?

Rennie-imeskelytabletit sisältävät pienen määrän sokeria. Tämä on myös diabetespotilaiden syytä muistaa. Jos sinulla on diabetes, keskustele lääkärin kanssa valmisteen käytöstä.

Kuinka monta tablettia voi ottaa päivässä?

Ota närästys- ja kiputilanteissa 1–2 tablettia heti oireiden ilmaannuttua, mutta älä ota enempää kuin 11 tablettia vuorokaudessa.

Voiko Rennie-tabletteja ottaa yöllä?

Kyllä, Rennie-tabletteja voi ottaa yöllä neutraloimaan liikahappoisuutta ja lievittämään närästyksen ja ruoansulatusvaivojen aiheuttamaa epämukavaa oloa.

Mikä on antasidi?

Antasidi on aine, joka neutraloi mahahappoja.

Mitä ovat alginaatit?

Alginaatit ovat vaikuttavia aineita, jotka muodostavat suojakerroksen mahan sisällön pinnalle ja vähentävät mahahapon takaisinvirtausta.

Mitä tapahtuu, jos käytän antasideja pitkän aikaa?

Liikahappoisuutta lievittävät antasidit vaikuttavat vain oireisiin eivätkä paranna mahdollista taustalla olevaa ongelmaa. Jos oireet jatkuvat yli kahden viikon ajan, ota yhteyttä lääkäriin, joka tutkii oireiden syyn. Lääkäri voi antaa sinulle neuvoja jatkohoitoon.

Mitä apua lääkäri voi antaa närästykseen ja ruoansulatusvaivoihin?

Lääkäri voi arvioida elämäntapojasi ja tähän saakka käyttämäsi lääkityksen. Hän saattaa suositella antasidien käytön jatkamista ja neuvoa sopivan lääkkeen valinnassa tai kirjoittaa tarvittaessa lähetteen erikoislääkärille.

Mitä eroa on närästyksellä ja ruoansulatusvaivoilla?

Vaikka näitä nimityksiä usein käytetään toistensa synonyymeinä, närästyksellä ja ruoansulatusvaivoilla on eroa.

Ruoansulatusvaivat aiheuttavat närästystä eli aaltoina ilmenevää polttavaa tunnetta rinnassa tai nielussa. Useimmissa tapauksissa polte johtuu mahahapon noususta ruokatorveen, mikä aiheuttaa kipua ja epämukavan olon.

Ruoansulatusvaivat johtuvat huonosta ruoansulatuksesta. Sitä käytetään yleisterminä eri oireille, joihin kuuluu myös närästys, mutta se kattaa kaikki vatsan alueella esiintyvät kivut ja epämukavan olon ruokailun jälkeen. Oireilun saa usein aikaan liiallista mahahappotuotantoa aiheuttavat ruoat ja juomat, kuten mausteinen ruoka tai alkoholi.